Perlele, singurele pietre pretioase care iau nastere intr-un organism viu

Bijuterii delicate de printesa sau apanajul femeii puternice care adopta eleganta clasica, perlele sunt pietre pretioase unice in lume, fara egal! Pe drept cuvant sunt si considerate un adevarat miracol al lumii apelor caci,  fie ele naturale sau de cultura, sunt singurele pietre pretioase pe care nu le extragem din adancul pamantului, ci din ochiliile unor organisme vii.

Pe masura ce am ajuns sa le cunoastem mai bine, cand am descoperit ca doar 1 din 10.000 de stridii ascunde in cochilia ei o perla naturala, am inceput sa ne orientam si catre productia de perle de cultura, o ocupatie mult mai putin periculoasa decat recoltarea perlelor naturale. Asa se face ca astazi stim ca..

  • Orice molusca cu cochilie poate crea perle (chiar si unii melci marini), dar cele mai valoroase sunt perlele de apa sarata extrase din cochiliile stridiilor.
  • Perlele de apa sarata sunt extrase din stridii, iar cele de apa dulce din midii.
  • Culoarea unei perle este data de culoarea interiorului cochiliei in care se formeaza.
  • Doar 1% dintre perlele comercializate sunt perle naturale, restul… de cultura.
  • Datorita procesului de formare, nu exista doua perle identice si nici perle… perfecte.
  • Pe langa perlele de cultura obtinute din apa dulce, care sunt cele mai comune, exista alte 3 tipuri de perle de cultura de apa sarata: Akoya, Tahitiene negre, din Marea Sudului.
  • Perlele Akoia sunt cele mai lucioase si mai fine, foarte rare, in nuante de alb sau crem, uneori negru cand sunt tratate special.
  • Perlele Tahitiene negre, produse de stridiile cu buza neagra, sunt singurele perle care se produc si in mod natural in apele calde ale marilor din sud – un colier cu astfel de perle ajunge si la 30.000 dolari.
  • Perlele din Marea Sudului, cultivate in apele calde din Australia, Indonezia, Filipine, Myanmar si Thailanda sunt si cele mai mari, cu dimensiunea medie de 13 mm (in general intre 9 si 20 mm) si au nuante specifice de alb si… portocaliu.

Daca te simti atrasa de delicatetea micilor „margaritare” si vei avea vreodata bugetul necesar pentru un colier de perle, mai trebuie sa stii ca, in functie de lungime, acestea pot fi de 6 tipuri: direct pe gat, la baza gatului, pana sub clavicula, pana deasupra sanului, pana la stern, sau mai jos de stern. Intre toate astea, o fata nu poate decat sa viseze… Daca nu la un colier amplu, macar la o pereche de cercei cu perle!

Poti vedea aici colectia nostra de perle urbane:

https://bizarconcept.ro/categorie-produs/colectii/perle-urbane/


Inel cu perla Akoya

Shopping Cart

Bucură-te de
10% reducere
la prima comandă cu codul - bizar10

Devino parte din familia noastră ! Vei fi primul care vede piesele noi, obține acces la discounturi și află aventurile din culisele bijuteriei.

Chat
1
Cu ce te pot ajuta?
Buna, sunt Simona,
Cu ce te pot ajuta?