Povestea noastra

 

Nascuta din pasiune si capabila, la randul ei, sa starneasca pasiuni, povestea Bizar Concept a fost si este o continua cautare de sens. Simona, artizana acestor bijuterii cu personalitate, a fost mereu preocupata sa dea un sens muncii sale. Iar dupa indelungi experiente creative, s-a oprit asupra bijuteriei contemporane, alegand sa se inconjoare de oameni care apreciaza aceasta munca imensa din spatele obiectului si care cauta in mod constient acest tip de arta.

Natura este locul din care izvoraste fiecare poveste materializata in metal, in atelierul Bizar Concept, caci nu exista potrivire mai fireasca intre formele organice din natura si volubilitatea metalului topit. Respingand tiparele, simetria si stereotipurile, fiecare bijuterie imbraca o forma unica, la fel ca si purtatoarea ei.

Desi manufacturarea bijuteriilor pare o munca bruta, de taiere, decupare, topire, turnare, lipire si multe alte activitati mecanice, tot acest proces apare abia... la final. Adevarata provocare o reprezinta lucrul cu gandul, modelarea ideilor, crearea unui concept, scrierea, mentala, a povestii care va fi apoi tradusa in lucrul cu mana si cu clestii de bijuterit.

Asa se face ca, pentru artizanul aplecat asupra mesei de lucru in cautare de idei, tot acest proces creator de lucru cu mana si cu gandul necesita foarte mult timp. Daca proiectarea propriu-zisa a unei singure bijuterii poate consuma ore intregi, drumul de la idee la obiect poate sa dureze chiar si cateva saptamani.

Satisfactia este insa imensa atunci cand, dupa nici nu mai stim cate ore de munca cu migala, bijuteria lucrata exclusiv manual este gata... Gata sa-si spuna povestea, gata sa-si gaseasca perechea, gata sa iasa in lume si sa se lipeasca de un suflet iubitor de frumos.

Iar toate acestea sunt combustibilul care fac povestea Bizar Concept sa arda, zi dupa zi, cu flacara tot mai vie.