Ghid masuri

Masura inelului

Masura unui inel este data de diametrul interior al acestuia sau de echivalentul in circumferinta degetului. Valorile pot varia, in medie, intre 15.3 mm (diametrul interior propriu-zis) sau masura 48 (echivalentul in circumferinta degetului) si 19.1 mm sau masura 60.

Cel mai eficient mod de a afla masura exacta a inelului este sa utilizati un alt inel pe care il aveti deja si sa ii masurati cu rigla diametrul interior. Aveti grija sa nu includeti in masuratoare peretii bandei inelare, doar spatiul dintre acestia!

Alternativ, puteti incerca sa masurati direct circumferinta degetului dumneavoastra, utilizand o panglica sau o ata:

 • Aceasta ar trebui sa aiba cel putin 10 cm lungime.
 • Dupa ce o rulati in jurul bazei degetului pe care veti purta inelul, marcati cu pixul pe panglica zona unde se inchide cercul.
 • Aveti grija sa lasati un mic spatiu de rezerva, un spatiu care sa va permita trecerea panglicii prin zona cea mai lata a articulatiei degetului.
 • Intindeti apoi panglica pe o rigla si masurati lungimea acesteia pana la marcajul facut cu pixul.
 • In final, comparati valoarea obtinuta cu diametrul echivalent al degetului cu imaginea de mai sus.

 

Important: daca masurati direct circumferinta degetului, faceti acest lucru la final de zi, atunci cand degetele sunt un pic umflate din cauza efortului din timpul zilei!

 

Masura bratarii

Masura unei bratari este data de lungimea acesteia, care poate varia, in medie, intre 16 si 23 de centimentri.

Pentru a afla ce masura vi se potriveste, trebuie sa stabiliti mai intai daca vreti sa va puneti bratara direct la incheietura, utilizand mecanismul de inchidere, sau daca preferati sa o rulati pe mana, fara a o mai deschide.

 • Pentru bratarile pe care vreti sa le puneti direct la incheietura, masurati-va incheietura si adaugati 2 cm la numarul obtinut. Daca incheietura dumneavoastra pare sa fie intre masuri, va trebui sa rotunjiti, in plus sau in minus, in functie de preferinte – daca o vreti mai lejera sau mai fixa.
 • Pentru bratarile pe care vreti sa le rulati, asezati palma in aceeasi pozitie in care rulati bijuteria si masurati zona cea mai lata a mainii, cat de strans puteti.

De asemenea, daca aveti deja o bratara a carei masura vi se pare perfecta, este suficient sa o masurati de la un capat la celalalt, inclusiv cu mecanismul de inchidere.

Tineti cont insa de urmatoarele aspecte:

 • Bratara noua, nepurtata, s-ar putea sa para un pic fixa la inceput.
 • Cu timpul, in functie de cat de des o purtati, va deveni mai lejera.
 • In primul an, in functie de material si gradul de utilizare, se poate intinde cu pana la 1 cm.
 • In cazul modelelor mai lejere, daca va incomodeaza, puteti reduce din disconfort adaugand unul sau mai multe pandative/charm-uri.

Masura lantului sau a colierului

La fel ca si in cazul bratarii, masura unui colier sau lant este data de lungimea acestuia. Masurile cele mai comune sunt de: 42, 45, 50, 60, 75, 80, 90 respectiv 100 cm. Pentru a va face o imagine mai clara despre cum se aseaza pe corp un lant in functie de aceste masuri, verificati ilustratia de mai jos:

Shopping Cart

Bucură-te de
10% reducere
la prima comandă cu codul - bizar10

Devino parte din familia noastră ! Vei fi primul care vede piesele noi, obține acces la discounturi și află aventurile din culisele bijuteriei.

Chat
1
Cu ce te pot ajuta?
Buna, sunt Simona,
Cu ce te pot ajuta?